På Landborgskanten med ca 200 m till stranden

Med ypperligt läge på Landborgskanten med ca 200 m till strand och bad i Öresund och med naturreservat och Sofiero Slott som närmaste grannar ligger denna totalrenoverade och tillbyggda villa i 1,5 plan. Den fina välskötta trädgården på hörntomt i soligt sydvästläge ligger insynsfritt och inbäddad i grönska, här finns ett rejält trädäck utefter hela villans långsida, utedusch med markstenbelagd uteplats med pergola ovanför och dörr i plank till skogsstig till stranden och Larödbadens badbryggor.

Villan är i mycket gott skick (besiktigad dec 2018) och har tre sovrum och genom tillbyggnad ytterligare ett sovrum alternativt gym (som idag) eller det man önskar använda rummet till. Köket är stort och modernt och här finns matplats med delvis öppet till matsal som ligger i vinkel med vardagsrum med fönster i tre väderstreck och utgång genom helglasade pardörrar till trädäck och trädgård. På bottenvåningen finns även möblerbar hall, gästwc och grovkök med grovingång och tvätt. Ytterligare ett vardagsrum/allrum finns på ovanvåning, här finns också badrum med både dusch och badkar. Det finns garage och biluppställningsplats för 2-3 bilar på garageinfart samt ett fristående förråd.

Villorna på Slottsvägen i Laröd kallas i folkmun Slottsvillorna och har en speciell historia. De är uppförda inom slottets tidigare nyttoträdgård, avstyckade från slottet efter kung Gustav Adolfs död. Villan som är till salu är s a s belägen i en historisk miljö, mellan, å ena sidan kokerskans, respektive slottsträdgårdsmästarens stråtäckta stugor och å den andra, hovmarskalkens villa vid stranden. Enstaka träd och rhododendron sedan ”den gamle kungens” tid finns kvar här och var som en stor vacker rhododendron på tomten. Slottsvillornas arkitekt är Arton Arkitekter som inspirerats av traditionella skånelängor.

Läget är lugnt i slutet av återvändsgata. Promenadstigar leder till Pålsjö skog och Hittarps vidsträckta naturområden. Skolor och service, bl a livsmedelsbutik, bibliotek, vårdcentral samt gym och ridanläggning, finns på promenadavstånd. Laröd har även ett väl utbyggt gång- och cykelnät och med bil tar det ca 10 minuter att nå centrum med Knutpunkten.

Ansvarig mäklare

Catharina Grenestedt, 0708 - 201 210