Sekelskifte, kakelugn och två balkonger

Välkommen att
kontakta oss för
visningstid!

Anmäl ditt intresse för detta objekt
via intresseanmälan.

En mycket fin sekelskiftes våning med högt i tak med stuckaturer, fiskbensmönstrade parkettgolv, vacker kakelugn, stort burspråk samt par- och spegeldörrar för att nämna några av originaldetaljerna som bevarats. Här finns också två balkonger belägna i två olika väderstreck varav en mot innergård med sol dag- som kvällstid och den andra med morgonsol och med utsikt mot Margaretaplatsen.

Våningen är genomgående och har fyra rum varav tre rymliga rum i fil med skjutbara spegelpardörrar emellan och som idag används som vardagsrum och två sovrum, alternativ användning för sovrummet med kakelugn är t ex matsal även om det finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang i vardagsrum med matsalsmöblemang i burspråket. Alla tre rummen har ca 3,30 m till tak och fina stuckaturer liksom i det fjärde rummet, ytterligare ett stort sovrum beläget mot innergården. Köket är modernt och har matplats vid fönster och även utgång till kökstrappa ned till innergården som nyligen anlagts med marksten och med spaljéer för mysiga grillkvällar och gårdsfester. I övrigt finns i våningen både badrum och gästwc varav i gästwc finns utrymme/nisch som förberetts för tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, alternativt kan bli en dusch eller så kan nischen tas bort för större kök om så önskas. Det finns också en inre hall med plats för t ex skrivbord, här finns även en snyggt belyst dörrnisch med glashyllor (tidigare var här ytterligare en ingång till vardagsrum).

Denna lägenhet ligger på våning 4 (av 6 inkl vindsvåning) i fastigheten byggd år 1905, hiss finns liksom porttelefon samt källarförråd och tvättstuga.

Snett mitt emot fastigheten ligger lummiga Margaretaplatsen med trappa upp till Landborgspromenaden och vidare till Pålsjö skog och "runt hörnet" med ca 5 minuters promenad populära Gröningen med stor gräsmatta och bad i havet likaså Norra Hamnen samt promenadstråket utefter Öresund både söder och norr ut till bl a Fria Bad med vit sandstrand. Till affärsgågatan Kullagatan i centrum tar det ca en kvart att gå och då passerar man bl a Teatern, ungefär lika kort tid tar det till Dunkers kulturhus och Knutpunkten med tåg och bussar. Busshållplats finns annars ca 75 m från ytterdörren. På gatan är fri parkering (7-dygnsparkering).

Ansvarig mäklare

Catharina Grenestedt, 0708 - 201 210

Vardagrum ...
... med ca 3,30 m till tak och stuckaturer samt med ...
... burspråk med bröstpanel och skjutbara pardörrar ...
... och öppet till hall
Sovrum 1 (av 3) med utgång genom dubbla fönsterdörrar till ...
... solig balkong 1 (av 2) mot innergård ...
... samt i sovrummet garderob med skjutdörrar
Sovrum 2 (av 3), även här med ca 3,30 m till tak och stuckaturer och med ...
... kakelugn samt ...
... utgång genom fönsterdörr till ...
... balkong 2 (av 2) med utsikt mot Margaretaplatsen
Sovrum 3 (av 3) med ca 3,30 m till tak och stuckaturer och ...
... med garderober
Kök ...
... i vinkel ...
... och matplats ...
... vid fönster
Badrum
Gästwc förberett för tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare
Inre hall med plats för skrivbord eller som här med stringhyllor och ...
... med belyst dörrnisch med glashyllor
Inre hall övergår i hall med öppet till vardagsrum och med ...
... garderob och entré genom pardörrar
Fastigheten anno 1905
Dölj bilderna